Corona i kombination med presidentval har gjort att det blivit ytterligare förseningar för skolstart.
Även om vi på Baobab Schools har varit redo att köra igång så har vi väntat med öppning eftersom vi, även om vi är oberoende, följer den nationella läroplanen.

Oroligheterna kring valet är fortfarande närvarande och påverkar samhället och därmed även skolorna. 
Alpha Conde den rådande presidenten återvaldes för en 3:e mandatperiod trots att i stort sett hela folket var emot detta. Det spekuleras bland folket kring äktheten i valet, vilket gör att oroligheterna fortsätter, dock på en mindre nivå än tidigare. Därför är de senaste uppgifterna (per idag) att skolstart kommer att ske den 1 December.

Baobab School i Simbaya Gare
gör sig redo för skolöppning!

Solceller nästa steg!

med siktet inställt på att göra vår första skola
– Baobab School självdrivande!

Som en del i vårt arbete att lyckas göra vår första skola helt oberoende och självdrivande har vi nu påbörjat arbetet med att installera solceller. Detta också för att kunna bli helt oberoende av den elektricitet Guinea får ta del av nationellt. Endast varannan dag ges elektricitet i landet under dagtid, ett sätt för regeringen att spara. 


Vår hjälp behövs på fler ställen

Vi breddar nu vårt arbete och välkomnar vårt nya skolprojekt
– Le Baobab i Yimbaya!

I vårt arbete att göra Baobab School i Simbaya Gare självdrivande har vi redan påbörjat arbetet för vårt nästa skolprojekt ”Le Baobab” i Yimbaya.
Detta är en liten skola som startats på initiativ av Karim Sylla, som för övrigt var vår allra första lärare i projektet som startade i April 2007.
En lokal förening har startats för drift av denna, vi har registrerat skolan hos skolministeriet och börjat se över hur vi på bästa sätt kan hjälpa just nu. 


Det här vill vi göra för vår nya skola
– ”Le Baobab” i Yimbaya!

Som första steg ser vi möjligheten att förbättra barnens studiemiljö


JULKAMPANJEN FÖR
BAOBAB SCHOOLS 2020-2021
SNART IGÅNG!

Har du idéer på hur just DU eller ditt företag/förening/organisation
kan bidra till en stark julkampanj 2020?