Baobab School – efter Ebolan – 624 barn får skolgång

Baobab School – efter Ebolan – 624 barn får skolgång

Efter en hård kris för Guinea och dess grannländer, och där hela skolsystemet stått stilla i många månader är nu Baobab School åter igång.
Vi har nu tagit byggnad nummer 2 i besittning, och har alltså nu en hel skolgård med 2 byggnader för skolgång.

Detta är nytt!
* Innerväggar har rivits i båda byggnaderna för att få dubbelt så stora klassrum.
* 12 anställda lärare, en rektor och vår drivne projektledare Falaye
* Tidigare obrukbara toaletter har renoverats och utökats. Vi har nu 2 toaletter för flickor och 2 toaletter för pojkar, 1 för manliga lärare, 1 för kvinnliga lärare och en toalett för besökare. Totalt 7 toaletter mot tidigare inga.
* Den ojämna berggrunden på skolgården har jämnats, städats och cementerats.
* Skolmaterial till 624 barn har köpts in
* Skolkläder till 624 barn har sytts upp och utdelats
* Nymålning av hela skolan
* Officiellt tillstånd från Utbildningsministeriet

VERKLIGHETEN
Självklart med en så här stor ökning av antal barn som erbjuds skolgång, ökar även behovet av yttre hjälp för att kunna underhålla detta.
Baobab Festival har länga dragit det stora “lasset” vad gäller att samla in pengar för utveckling och underhåll av skolan.

Nu behöver vi allas hjälp att tillsammans underhålla denna fina skola vi har så att vi kan säkra barnens dagliga skolgång.
Hjälp oss genom att bli månadsgivare! Det kan ni bli genom att gå in på hemsidan för Positive Footsteps (organisationen bakom Baobab Festival och Baobab School)

Ni gör verkligen stor skillnad genom att göra detta. Vi har inga mellanhänder, inga dyra bilar, inga dolda avgifter och ingen som tjänar pengar på detta förutom just våra anställda lokala lärare på plats. 100% av bidragen går direkt till att erbjuda skolgång och skolmaterial till barnen i Baobab School.